Blog

KERTFÜVESÍTÉS LEHETSÉGES MEGOLDÁSAI ÉS TITKAI

MGÉ
MGÉ
2019.01.25 10:10
KERTFÜVESÍTÉS LEHETSÉGES MEGOLDÁSAI ÉS TITKAI

A kertépítés vagy  a kertfüvesítés  lehetséges megoldásai közül válasszuk ki  a legjobbat, a tiédet!

Most a megszokottól eltérő, hosszabb, és őszinte írással jelentkezem. Mert szeretném, ha pontosan értenéd a gondolkodásomat, miért és hogyan próbálok segíteni neked a kertben felmerülő kérdéseidben.

Amikor elhatároztam, hogy webáruházat indítok, AKKOR az volt a célom, hogy a fizikai munkából kivonjam magam, mert a gerincem nagyon ellenállt a fizikai alkotás művészetének. (Akkor még azt gondoltam, hogy az íróasztal mellett ülni könnyebb.)



De ez miért jó számodra?

> Mert így lett alkalmam, hogy a szakmai miértekre keressem a választ szüntelen, AMIT AZONNAL MEGOSZTOTTAM VELED és még a mai napig is ezt teszem.



Mert össze akartam gyűjteni minden olyan terméket a kert témában, ami fellelhető a magyar piacon, de nem MÉRGEZŐ sem emberre, sem a környezetére és nem is rombolja azt tovább.

Nem volt egyszerű még a férjemet sem meggyőzni arról, hogy a bevált jó kis műtrágyák és permetszerek használatát tegyük félre, és használjunk környezetbarát módszereket, mert azok fogják a hosszútávú és tartós eredményeket adni.

Persze sokkal könnyebb azt a végét megfogni a dolognak, ami azonnali eredménnyel kecsegtet bennünket. Én sem voltam különb, mint a másikunk. Még az iskolában is azt tanították és szerintem még most azt tanítják, hogy a műtrágya használata mekkora termésnövekedést produkál. Pedig ez már lassan 20 éve nem így van.

Ennek ellenére a kijuttatott mennyiségek az egekbe emelkedtek, de sajnos a hozamok nem. Egy valami azonban párhuzamosan növekedett a technológia szárnyalásával, mégpedig a PROBLÉMA: a talajszennyezés, talajrombolás. Most abba nem mennék bele, hogy az asztalra tett élelmiszereink tulajdonképpen csak kinézetre élelmiszerek, inkább visszakanyarodnék a kertbe.

A több éves kertépítői munka során számtalan problémamegoldó variációt kellett kitalálnunk, mert szinte soha nem volt két egyforma év.

- Vagy esett szüntelenül,
- vagy szárazság volt,
- talajvizes évünk volt.
Ez jó sok kihívás volt, így sokféle tapasztalatot adott.



Ezt mind odaadom neked, ha kéred.Kattints ide!

Mert hiszem azt, hogy ha mindannyian megtesszük a magunk kis dolgát, akkor együtt képesek leszünk visszaépíteni azt, amit az emberiség lerombolt eddig.

Tudod: gondolkozz globálisan, cselekedj lokálisan! Én nagyon hiszem, hogy óriási ereje van annak a sok apró kis lépésnek, amivel a szűk életterünket megpróbáljuk élhetőbbé, egészségesebbé tenni.

Gondolj csak abba bele, hogy egyetlen növény mennyire mássá tudja tenni a nappalid. Egyetlen apró kis élet, ami folyamatosan éltető, tiszta oxigént termel abba a zárt burokba, amiben élsz.



Lehet, hogy azt mondod, hogy neked csak Egy KIS Kerted VAN.

Hidd el, az nem számít. Mert a sárga foltok, az örökzöldek betegségei, az új füvesítések kihívásai, a fenntartási nehézségek, az öntözés mennyiségének helyes beállítása, a lótetű túrása, a pajor kártétele vagy a vakond senki kertjét sem kíméli. Mindegy mekkora kerted van.

Ezek a problémák épp úgy ott vannak egy 10 nm-es kiskertben, mint egy 160 hektáros kastélyparkban.


Csak rajtad áll, hogy a kerted a béke és a nyugalom szigete lesz, vagy egy újabb állandó gond a nyakadon.

Hiszem azt, és saját tapasztalatból tudom is, hogy a kettőt csak egy hajszál választja el. Egyetlen apró kis gondolkodásmódbeli különbség.

Ez nem más, mint az előrelátás, a prevenció.

Gondolj csak vissza, hogy mit teszel, ha a növényeid satnyulni kezdenek, a füvet kifordítja a pajor a talajból, vagy sárga száraz foltok jelennek meg egyik napról a másikra a kertedben?

Elszaladsz a gazdaboltba, veszel valami vegyszert, lemérgezed vele a kerted (gondolod, ez neked nem árt?) és várod, hogy a probléma megoldódjon magától.

Vagy előre gondolkodsz, és nem várod meg a bajt. Kötsz egy „biztosítást” a kertedre azzal, hogy a tipikus problémák kialakulásának feltételeit ellehetetleníted. Hidd el nekem! ez sokkal könnyebb, mint gondolnád.

Ha tudatosan ápolod a kerted, minimálisra csökken a kockázata a vésznek, és nem kell napokon-heteken-hónapokon át küzdened, hogy megmentsd a kertet, amibe annyi pénzt és időt öltél bele. Sokszor sikertelenül. Mert újból és újból minden megtörténik.



A Te biztosításod nem más, mint a Kertfüvesítés PROBLÉMAMEGOLDÓ NAP.


Az a nap, amikor megérted a fenntartható kertgondozás fogalmát, amikor megismered hogyan lehet megelőzni a kártevők elszaporodását természetes eszközökkel, amikor megtanulod óvni és egészségesen életben tartani a közvetlen környezeted. A saját kis burkodat.

Tudom, hogy ez az egyetlen módja, hogy az unokáink még ismerhessék a természet örömeit, hogy lehetőségük legyen egészségesen felnőni. A te kiskerted, és az én kiskertem egy-egy biztonságos oázis lesz a rohamosan pusztuló világban.



Nekem az a szakmai célom, az igazi vágyam, hogy egyre több ilyen kis oázis legyen a világban, és ezek egyszer összeérjenek, és egy csodaszép, hatalmas zöld egységet alkossanak, amelyben nem csak a szemnek, hanem a testnek is jó élnie, amelyben nem mérgezzük magunkat. Ennek a titoknak a megelőzés a nyitja.

Gyere el az idei első PROBLÉMA MEGOLDÓ napra, és legyen a jövőben a te kerted is egy ilyen biztonságos oázis.
> Kattints ide a részletekért és a regisztrációhoz!

Molnár Gábor Éva , a füvesasszony