Kerttervezés

KERTFENNTARTÁS A MINDIG SZÉP KERTÉRT

MGÉ
MGÉ
2015.11.26 18:46
KERTFENNTARTÁS A MINDIG SZÉP KERTÉRT

A szép kert alapvető feltétele a rendszeres és gondos kertfenntartás.

A rendszeresség fontos, hiszen ennek köszönhetően egyszerűbben, könnyebben és olcsóbban elvégezhetjük a feladatot, mint abban az esetben, ha elhanyagolt a kert teljes területe és időként nagy rendbetételre van szükség. Emellett természetesen a rendszeres kertfenntartás folyamatosan szép környezetet biztosít, ápolt külsőt varázsol a kertnek.

A kertfenntartás esetleges nehézségei és problémái általában a kertépítésben és a kerttervezésben gyökereznek; sajnos az olcsó és nemtörődöm megoldások, mint például a szegők hiánya vagy milyensége a későbbiekben visszaütnek, ezért fontos az elejétől kezdve tervezetten és alaposan dolgozni.

A kertfenntartás csak akkor eredményez igazán szép kertet, ha rendelkezésünkre állnak a megfelelő szükségletek, mint a víz, a megfelelő tápanyag és normális kerti szerszámok. Ha ezeket nem biztosítjuk, aligha reménykedhetünk abban, hogy a kertünk szép és üde lesz.

Gondos és rendszeres kertfenntartással viszont gyönyörű eredményeket érhetünk el. Ehhez nyújt segítséget a "kertfüvesítés" című  kiadvány is.

És az organikus tápanyagozás hasznos tudnivalói.Tölsd le itt: 

Molnár Gábor Éva, a füvesasszony