Blog

GYEPSZŐNYEG LERAKÁSA VAGY FŰMAG VETÉSE?

MGÉ
MGÉ
2017.02.24 19:54
GYEPSZŐNYEG LERAKÁSA VAGY FŰMAG VETÉSE?

Ha gyönyörű fűtakarót szeretnénk, két megoldás közül választhatunk:

Ezt a kérdést sokszor a szakmabéliek is leegyszerűsítik, amennyiben nem veszik figyelembe egyik vagy másik megoldás előnyeit vagy hátrányait. Járjunk utána kicsit alaposabban!

A füvesítés hosszú évekre meghatározza a kertünk küllemét, így érdemes átgondoltan és jól dönteni. A döntéshez viszont tudnunk kell, hogy milyen gyepet szeretnénk és azt mire használnánk; „steril” csodapázsitot szeretnénk, amit csak nézni szabad tisztes távolságból, vagy pedig olyan felületet szeretnénk kialakítani, ahol önfeledten játszhatunk a gyerekekkel és a kutyával.

A csodapázsitot azonnali kivitelezésben gyepszőnyeggel érhetjük el, a türelmes embereknek viszont tökéletesen megfelel a fűmagvetés is.

Tagadhatatlan, hogy a gyepszőnyeg számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik a hagyományos fűmagvetéssel szemben.

gyepszőnyeg a lerakást követően azonnal üde zöld színben pompázik, ráadásul tökéletes felületet képez. Azonnali (három hét után) használhatóságának köszönhetően nem csak magánkertek esetében, hanem sporthelyszínek, kiállítások és parkok azonnali füvesítésére is tökéletesen megfelel. Egyetlen dolog van, ami miatt kevésbé szimpatikus többeknek; ez pedig az ára.

Tény, hogy a vetéses kertfüvesítés olcsóbb. Viszont számolnunk kell azzal a hátránnyal, hogy a kezdeti időszakban nem fest túl jól, a kedvezőtlen időjárási viszonyok visszavethetik a fűmagok kezdeti fejlődését, rossz minőségű lehet a talaj a fűmagkeléshez, gyomosodás léphet fel és még a kezdeti nagyobb vízigénnyel is számolnunk kell.

A minőség mérlege egyértelműen a kész gyep felé billen. Aki megengedheti magának és szívesen áldoz magasabb összeget a füvesítésre, annak jó választás lehet. Aki a költséghatékony megoldást tartja szem előtt, annak a gondos fűmag vetés jelent megfelelő opciót.

Vásároljon nálunk! A legjobb fűmagokat forgalmazzuk, ide kattintva már   választhat is.

Molnár Gábor Éva, a füvesasszony