Rólunk írták-webshop

FARKAS ATTILA VÉLEMÉNYE A DCM TERMÉKEKRŐL

MGÉ
MGÉ
2016.11.14 11:04
FARKAS ATTILA VÉLEMÉNYE A DCM TERMÉKEKRŐL

Szeretem kipróbálni az új dolgokat, eddig is ezt tettem.

Elmentem a lakhelyem közelében lévő mezőgazdasági boltokba és kipróbáltam az ott megvásárolható műtrágyákat. Az eredmények azonosak voltak. Egy felnyurgult, haragos zöld és még mindig ritka füvet kaptam, ami szinte kezelhetetlen az intenzív növekedése miatt.

Olyan gyeptrágyát szerettem volna, ami javítja a talaj szerkezetét, amitől egy sűrű, kellemes színű egyenletes növekedésű gyepet kapok, ezáltal van lehetőségem a fűnyírómat is pihentetni  egy kicsit.

Miután a helyi lehetőségek kimerülni látszottak a keresést az interneten folytattam tovább. Miközben böngésztem, Molnár Gábor Éva kertészmérnök és az általa forgalmazott DCM gyeptrágyák weblapjára találtam.

A honlapon szerzett információk és egy kiadós mobilbeszélgetés alapján egyértelmű volt, hogy a DCM-et is kipróbálom. Két okból is: A DCM gyeptrágyák szerves anyagot tartalmaznak, így megoldódott a talajszerkezetek folyamatos javítása elméletben. A gyakorlatot hozzáadja Molnár Gábor Éva kertészmérnök tapasztalatával, szakma iránti alázatával és így számomra hitelességével.

A saját tapasztalatom árarányban éves szinten azonos az olcsóbbnak tűnő és a mai időjárási viszonyoknak nem megfelelő műtrágyákkal. Eddig általam nem tapasztalt módon 20-30%-al sűrűbb lett a füvem, (itt egy 3 éves közepes kelésűről van szó) egyenletesen növekszik

Színte este hazaérve egy nehéz nap után igazi lélekmelengető. Természetesen maradok a DCM gyeptrágyáknál, nem tapasztaltam olyan okot, ami ellene szólna, sem minőségben, sem árban. A saját gyepemnél én 10-15%-kal nagyobb mennyiséget használok a DCM-MIX 2 típusból és gyakrabban szórom az előírtaknál. Csak javasolni tudom mindenkinek.

Tisztelettel

Farkas Attila
Mátészalka
2013.11.30.