Füvesítés

EXKLUZÍV PÁZSITHATÁS A FŰMAGVÁLASZTÁSON MÚLIK

MGÉ
2015.12.28 18:11
EXKLUZÍV PÁZSITHATÁS A FŰMAGVÁLASZTÁSON MÚLIK

Lélegzetelállító hatás, amikor az ember belép egy ilyen  kertbe… 

Ezzel az élménnyel, ha találkozik egyszer, nem fog lemondani róla soha többet… Olyan látványban lesz része az embernek, mintha elvarázsolt réten sétálna… Valamikor, jó pár évvel ezelőtt egy kertépítés során kipróbáltam egy újfajta fűmagkeveréket. Akkor még magam sem tudtam, milyen hatást tudok vele elérni.

Csak kerestem valami újat és olyat, amit én elképzeltem magamnak. Mindenesetre nem szokványos fűmagkeverékben gondolkodtam.

Egy megrendelőnk kertjében telepítettem ezt az újfajta típust. Finom szálszerkezetű, de a taposást jól bírja, alacsony vágást kiválóan tűri, mélyzöld színű még télen is.
A kertépítés, füvesítés befejeztével mindig ellenőrizzük a munkánkat a későbbiekben, és amikor két hónap múlva visszatértünk ebbe a kertbe, nem mindennapi látványban és érzésben volt részünk.
A lelkünket simogatta a látvány, csupa lágy selyem, bársony vett körül bennünk. Egyszerűen mondva elvarázsolt bennünket a zöld puhaság. A körülöttünk lévő lélegző fűszálak a megnyugvást sugározták.

Csak egyet sajnálok nagyon, hogy ezt az érzést és látványt semmilyen képpel nem tudom visszaadni Önöknek, mert ebben benne kell élni, hogy megtapasztalhassuk. 
Ezek a varázslatos pázsitfajták itt elérhetők, hogy önnek is hasonló élménye legyen a saját kertjében.

Molnár Gábor Éva, a füvesasszony