Blog

ESSTENCE BUG STOPRÓL VÁSÁRLÓI BESZÁMOLÓ

MGÉ
MGÉ
2019.06.09 12:40
ESSTENCE BUG STOPRÓL VÁSÁRLÓI BESZÁMOLÓ

Kedves Asszonyom!

Első levelem (2017) óta eltelt időszakban idén kora tavasszal kértem öntől egy félórás telefonos konzultációt a gyepem szélein tél során elburjánzott sárga foltosodást illetően, amelyről képeket is küldtem.

Ön gombásodást tételezett fel, amelyet először egy kíméletesebb gyepszellőztetést követően  permetezéssel, majd egy zsák szokásos DCM Antagonnal kezeltem. A jelenség nagyon szépen megszűnt, a fű a foltok helyén újranőtt, nem is kellett felülvetnem. Azt hiszem az egyik kiváltó ok a 2018. évben (nagyon) szűkösen adagolt trágyázás lehetett, alig kapott valami kis Horto Biot tavasszal, utána csak mikorbiológiai kezeléseket végeztem  a gombabegség - és  talajlakók ellen.Tehát valószínű tápanyaghiányos lett a talaj őszre.

Annál is inkább ez tűnik az egyik oknak, mert a kikezelt füvet most májusban 2x felülszórtam 12-12kg DCM  Vital Green-el egy hét szünetet tartva, és még szebb lett a 220m2 gyepszőnyeg!

Ekkorra érkezett meg a 3liter Bug Stop. 

2 puttonyban 10-10 liter vízzel mindjárt ki is fújtam két liter anyagot a fűre május 19-én, 1 palackkal megmaradt.

Május 25-én a gyep sarkánál a fűben mintegy 30-40 cm hosszan végigfutó, könnyen beomló girbegurba túráscsíkra figyeltem fel, amit lótetű túrásnak véltem.
Úgyhogy mindjárt ki is öntöztem a területre 5l vízben vagy egy deci  Esstence  rovartávoltartót. A megrágott terület nem növekedett. És ma reggel láss csodát: egy éppen végét járó 6cm-es lótetű feküdt a járdán. Ez a kezelés szerintem jó referencia!  A hét végén jön a következő ismétléses permetezés.

 

Üdvözlettel: Török Zsolt
2019. jún. 4. Martonvásár