Rólunk írták-webshop

ÉN KIPRÓBÁLTAM A TANÁCSOKAT

MGÉ
MGÉ
2016.08.16 10:57
ÉN KIPRÓBÁLTAM A TANÁCSOKAT

Nagyon köszönöm a segítségét, gyönyörű a füvünk és ez a füves asszonynak  köszönhető.

Költöztünk, és a szokásos hercehurca után, június közepén kerülhetett sor, a meglehetősen kopár kert rendbetételére. Korábban már legalább hatszor ültettünk füvet, s mindig ott lebegett a kudarc szelleme. 

Kinő, de ritka lesz, gyorsan nő majd lekókad és elsárgul. Most is ezzel az aggodalommal indultunk neki, ráadásul nem is a legkedvezőbb fűültetési időpontban.

Így akadtam a kertfüvesítés honlapjára, és nagy szerencsémre Évára. Telefonon keresztül konzultáltunk, számomra meggyőző volt Éva elképesztő szaktudása. Olyan egyszerű és logikus dolgokat mondott a fűről, pázsitról, amit még senkitől sem hallottam, olvastam.  Nem akart meggyőzni arról, hogy a cége által forgalmazott fűmag és trágya a legjobb, a szaktudása, széleskörű tapasztalata, biztatása azonban meggyőzött.

 Én is, mi is el kezdtünk hinni abban, hogy sikerülhet rossz minőségű földre gyönyörű pázsitot varázsolni.  Megvettem a fűmagot, a trágyákat, ástunk, gereblyéztünk, vetettünk, locsoltunk.....Azt mondta, hogy szigorúan tilos este locsolnom, no, hát ezt is betartottam, miközben minden szomszédom este locsolt, és korábban én is így tettem.  Kíváncsi voltam, hogy mi sül ki ebből, de annyira meggyőző volt a hangja a telefonban, hogy követtem minden utasítását.

Rövid időn belül jött az első fűnyírás. Na, már ez meglepő volt, hiszen a gyenge fű nem is olyan gyenge volt, mint az az eső fűnyírás során szokott lenni!  Szépen lassan fokozatosan növekedett a füvünk, így erős fűszálak nőttek, gyorsan bokrosodtak, és elmondhatom, hogy - amit nem is reméltünk - nyáron már a szép pázsiton üldögéltünk, napoztunk. 

Olyan lett mintha gyepszőnyeget fektettünk volna le. A szomszédom is érdeklődött, hogy mit és hogyan csináltam, mert ő tavaly ültette és teli van száraz és sárga fűszálakkal. Megadtam neki a honlap, és Éva telefonszámát, és tudom, hogy biztos "kezekben" lesz a füve, Éva szakértelme által, s rövidesen neki is gyönyörű, egészséges zöld lesz a pázsitja.

Ez volt az első fűvetésem, ami ilyen sikerélményt adott, s köszönhető ez Éva önzetlen telefonos szakmai instrukcióinak, a kiváló minőségű fűmagnak és trágyáknak, ami még az én rossz talajomat is képes volt feljavítani, valamint a férjének aki sok-sok km távolságból telefonon keresztül segített beállítani a locsolórendszerünket.

Azért írtam ezt le, és járulok hozzá levelem közléséhez, mert ha nekem sikerült szép gyepet varázsolnom, akkor másnak is sikerülhet Éva  segítségével.

Szép gyepet kívánok mindenkinek!

Borbély Kata
Budapest, 2014.09.25.