Szerves trágyázás

DCM SZERVES TRÁGYA ÉS A XXI. SZÁZAD

MGÉ
MGÉ
2016.10.20 17:46
DCM SZERVES TRÁGYA ÉS A XXI. SZÁZAD

Ki gondolta volna még néhány évtizeddel ezelőtt, hogy a szerves trágya megváltoztatja egyszer a külalakját.

A XXI. században már a szerves trágya nem istállótrágya szagú és állagú, amikor gyeptrágyaként a kezükbe vesszük, hanem morzsás szerkezetű, könnyen kézzel hinthető száraz anyag. 

Az innovatív technológiával előállított granulátumnak nem a formája az igazi különlegessége, hanem az összetétele. A nitrogén, a foszfor, a kálium nem különálló tápanyagként jelenik meg a növény számára, hanem a növény fejlődését a talajjal való kapcsolatrendszerén keresztül szolgálja ki, vagyis a talaj mikroorganizmusainak segítségével. Mert a talaj egy élő közösség és ezt az életet műtrágyával nem lehet táplálni, hanem csak szerves anyaggal. A szerves trágya bontásában részt vesznek a gombák és a baktériumok, aminek következtében humusz képződik. Ezt a tevékenységet csak a mikroorganizmusok képesek egyelőre elvégezni. Az ő segítségükkel lesz a talaj levegővel, vízzel átjárható és termőképes.

DCM szerves  trágya gondosan kiválasztott szerves növényi / állati eredetű anyagok és minőségi ásványi anyagok összeállítása az optimális tápanyagpótlás eléréséért.
Ezt az innovatív granulátumot használva a talajainkat könnyedén feljavíthatjuk, megőrizzük termőképességét és a talajvizeink szennyezést meggátoljuk.

Saját környezetünkért könnyebb  bármit is tenni, mind valaha eddig.

Molnár Gábor Éva, a füvesasszony