Blog

A BIOKLIMATIKUS PERGOLA A HARMONIKUS KERT ELENGEDHETETLEN TARTOZÉKA

MGÉ
MGÉ
2018.08.11 09:30
A BIOKLIMATIKUS PERGOLA A HARMONIKUS KERT ELENGEDHETETLEN TARTOZÉKA

A díszkertek kialakításának legfőbb célja az esetek többségében nem más, minthogy a tulajdonosok kellemes zöldövezetben élvezhessék szabadidejüket.

A friss levegőnél, a csodálatos dísznövényeknél, valamint a rendezett pázsitnál jelenleg ugyanis nem létezik jobb stresszoldó, azonban a nyugodt pihenést gyakran zavarhatják meg a kert kialakításakor nem várt tényezők. Ilyen például egy olyan kis terasz vagy különálló szaletli kialakítása, mely professzionális árnyékolásával a legnagyobb hőségben is biztosítja a zavartalan pihenést.

Bioklimatikus pergolával a maximális harmóniáért

Amennyiben szeretünk a kertünkben pihengetni, elsődlegesen bizonyára a friss levegő és a kellemes látvány vonz minket a szabadba. Emiatt a megfelelő kültéri árnyékoló kiválasztásánál rendkívül fontos szempont lehet, hogy ne kelljen lemondanunk egyik előnyről sem, tehát semmi ne takarja el a látványt, és ne akadályozza a levegő szabad áramlását. Gyakorlatilag ezeket a szempontokat is figyelembe vették, amikor a Suntech mérnökei megalkották a bioklimatikus pergolákat, melyek egyfajta mozgatható tetőrendszerekként ideálisak önálló szaletliként, de megfelelőek akár egy terasz árnyékolására is.

Hogy mitől lesz bioklimatikus egy pergola? A hazánkban a Csancsa Bt. által forgalmazott Suntech árnyékolókat azért illethetjük ezzel a jelzővel, mert luxusszintű megjelenésük mellett úgy élvezhetjük alattuk kertünk szépségét és minden egyéb előnyét, hogy közben maximális védelmet kapunk a napsugaraktól, sőt akár a kisebb esőtől is. A rendkívül aprólékos fényszabályozást kínáló, mozgatható lamellákból felépülő árnyékoló-rendszer ugyanis lehetőséget ad arra, hogy kertünkre egy újabb élettérként, egy zöldövezetbe helyezett nappaliként tekintsünk, ahol kényelmes bútorok és árnyékkedvelő kaspós növények társaságában élvezhessük a pihenést.

Pihenés az év minden időszakában

A bioklimatikus jelző kapcsán fontos kiemelni, hogy a Suntech pergolák megannyi kiegészítővel vértezhetők fel. Ezeket kifejezetten úgy tervezték, hogy ne csak nyáron, hanem az átmeneti időszakokban is lehetőséget kínáljanak a kültéri pihenéshez. A szeles időszakokban például felszerelhetők áttetsző oldalfalak és tolóajtók, míg a hidegebb évszakokban akár téli kertté is alakíthatjuk az árnyékolót.

Sőt mi több, a bioklimatikus pergolák nemcsak napközben, hanem akár naplemente után is ideális helyet kínálnak a nyugodt pihenéshez. A beépített LED lámpák ugyanis környezetbarát módon képesek elegendő fényt biztosítani könyvolvasáshoz vagy egy kerti partihoz, de a tetőszerkezet lamelláinak megfelelő beállításával akár a csillagos égboltot is élvezhetjük.

A Suntech pergolák további előnyei

A Suntech bioklimatikus pergolái kapcsán számtalan pozitívumot lehet még kiemelni, hiszen az árnyékolástechnika magasiskoláját prezentáló termékek igazán sokoldalúak. Kiemelkedő tartósságuk miatt például ellenállnak az esőnek és a nagy szélnek, így a kisebb viharok sem tehetnek kárt bennük, miközben a mozgatható lamellák miatt rendhagyó módon páratlan fényszabályozást kínálnak. Utóbbi azért előnyös, mert kellemes félárnyék mellett akár időszakos napozást is lehetővé tesznek, a motorizált kivitelezés miatt ráadásul mindezt egyetlen gombnyomásra.

A legtöbb kültéri árnyékolóval, így például a napellenzővel vagy a napvitorlával ellentétben a pergolák ráadásul nagyobb alapterületek fedését is biztosítják. A nagyobb modellek között találhatunk már 130 négyzetméteres alapterülethez ajánlott típusokat is, ezáltal nemcsak otthoni kiskertek, hanem nagyobb szállodák vagy vendéglők kültéri helyiségeinek árnyékolása egyaránt megoldható vele professzionális keretek között.

A pergola előnyeit tudom javasolni azoknak, akik élik a kert nyújtota örömöket télen nyáron.
Molnár Gábor Éva , a füvesasszony