Így füvesíts

Eleged van már abból, hogy a szomszéd kertje mindig zöldebb?

Már előre félsz a nyártól, mert mindíg kiég a pázsit?
Zavar, hogy minden tavasszal újra kell kezdned a füvesítést?

 

Az egészséges, smaragdzöld gyep számodra is elérhető, ha hűen követsz néhány egyszerű szabályt.

Sokan ott rontják el, hogy azt hiszik, a fű az fű, csak el kell vetni, és máris lehet hátra dőlve élvezni a dús, üde zöld pázsit látványát.

Ez nem ilyen egyszerű.

A frissen vetett fű rendkívül sérülékeny, kártevők dézsmálhatják a gyökereit, óvni kell az időjárás viszontagságaitól,de már az sem mindegy, hogy milyen talajba milyen fűmag kerül.

Ahhoz, hogy a már kisarjadt gyep tartósan egészséges és dús maradjon, sok-sok apró lépést kell újra és újra elvégezni – például szellőztetni, öntözni és pótolni a tápanyagokat.

Az Így füvesíts című, rövid oktatóanyagban összegyűjtöttem neked ezeket a részfeladatokat, amelyeket ha Te rendszeresen ellátsz, biztosan sikerélményben lesz részed, és nem kell attól tartanod, hogy minden évben előröl kell kezdened a füvesítést.

Ebben a tananyagban szó lesz arról, hogy milyen feltételeket érdemes teremtened, mielőtt nekifogsz a füvesítésnek, melyek a leggyakoribb hibák és hogyan tudod elkerülni őket, hogyan védekezhetsz a kártevők ellen, és kapni fogsz sok más gyakorlati tanácsot is.


Ez a tudásanyag neked való, ha: 

  • még soha nem vetettél saját pázsitot
  • eleged van abból, hogy a gyeped minden nyáron kiég
  • meg akarod tanulni, hogy mivel tudod távol tartani a kártevőket
  • szeretnéd, ha végre a te kerted lenne zöldebb