Blog

HATÉKONY GYOMIRTÁS VEGYSZEREK NÉLKÜL? LÉTEZIK ILYEN?

MGÉ
MGÉ
2017.11.27 17:48
HATÉKONY GYOMIRTÁS VEGYSZEREK NÉLKÜL? LÉTEZIK ILYEN?

Nagyon sokan tapasztaljuk a kertgondozás során, hogy a gyomok bizony szívós jószágok. Bárhol felütik a fejüket, ahol egy aprócska kis rést találnak. Éppen ezért a térkövek, vagy a szegélyek állandó munkát adnak, ha igazán szép kertben szeretnél pihenni.

Alapvetően 2 módszer létezik ennek a megakadályozására:

Az első:

vegyszeres kezelés. A gyomirtózás az egyik legelterjedtebb megoldás a helyzet kezelésére. Előny, hogy gyors, és jó néhány hónapra megoldja a problémát.

Hátrány, hogy veszélyes. Rád is, és a kertedre is. Mert könnyen előfordulhat, hogy egy kicsit megélénkül a szél miközben kipermetezed a szert és a fél kertet letartolja a gyomirtó. Csak precíz munkával érdemes  használni.

A második:

A jó öreg, négykézláb. Biztosan nem kell bemutatnom a hagyományos módszert, amikor is négykézláb, vagy guggolva végig kapirgálja az ember a térkövet.

Környezetbarát, többé-kevésbé egészséges megoldás. Viszont: időigényes, komoly ízületi bántalmakhoz vezethet(akik erre  érzékenyek) és nem is túl tartós.

Nem túl kecsegtető választás…

A harmadik:

Szerencsére a fejlesztések a kerttechnikában sem maradnak el, így már elérhető egy kényelmes, és hatékony alternatív megoldás a térdelés és vegyszerezésmentes gyomirtásra!

Az egyik a Glória Termoflamm bio elektromos gyomirtó, amit a sziklakert tulajdonosok egyenesen imádni fognak! A készülék 650°C-os hősugarat állít elő, amit a speciális kialakításának köszönhetően nagyon kis helyre tud fókuszálni, így valóban csak a gazt égeti ki.

Kényelmesen, állva végig lehet vele szaladni a sziklakerten, vagy a térkövön anélkül, hogy a derekad, vagy az ízületeid megfájdulnának.

megperzselt gyomok néhány nap alatt gyönyörűen eltűnnek, ugyan úgy, mint a gyomirtózás esetében. A gyökerénél kezeli  a problémát, nem csak a  növény levelét perzseli le.

Sőt! Ez az eszköz akár a grillpartik sztárja is lehet, hiszen kiválóan alkalmas arra, hogy gyújtófolyadék nélkül belobbantsa a faszenet!

A „pörzsölő” működéséről nézd meg ezt a videót:

Ha Te sem szeretnél többé a vegyszerekkel, vagy négykézláb bajlódni, akkor itt tudod megrendelni a saját elektromos gyomirtódat!

A másik nagyon praktikus eszköz pedig a Glória Multi Brush. Ezzel a felület- és fugatisztítóval a térkövek fugáiból játszi könnyedséggel lehet eltűntetni a mohát. Sőt, a puhább kefével akár a műanyag, vagy fa járólapokat is egyszerűen tisztán lehet tartani- akár még a medence körül is.

 

Ez is egy nagyon ergonomikus eszköz, amivel órákat spórolhatsz meg az életedből- görnyedezés nélkül! Ráadásul, a megtisztított felületek szinte olyanok lesznek, mintha frissen lennének lerakva!

Technikai infók és megrendelés ezen az oldalon!

Használd ki a technikai újdonságokat, hogy a kertészkedés inkább egy kikapcsolódás legyen, mintsem egy „nem szeretem” nyűg feladat!

Gyommentes szép kertet kíván: Molnár Gábor Éva, a füvesasszony