Blog

A „BIO” NEM AZT JELENTI, HOGY NEM PERMETEZZÜK A NÖVÉNYEKET!

MGÉ
MGÉ
2018.01.30 18:14
A „BIO” NEM AZT JELENTI, HOGY NEM PERMETEZZÜK A NÖVÉNYEKET!

A Tulipánshop januári hírlevelében olvastam egy cikket, amelyben arra hívták fel a figyelmet, hogy a méhek és a lepkék komoly veszélyben vannak a klímaváltozás hatásai és az ember környezet kizsákmányoló és szennyező tevékenyége miatt.

Pedig mind a két faj rendkívül hasznos tagja a környezetünknek. Munkájuknak köszönhetjük, hogy a virágok képesek beporozni egymást, és csodaszép gyümölcsök teremhetnek a kertedben.

Őszintén szólva én nagyon félek tőle, hogy a mai gyerekek úgy nőnek már fel, hogy a lakóhelyükön nem is látnak soha lepkéket és méheket sem.

             

Éppen ezért építem a mi munkánkat környezttudatosan!

Tudom, hogy ez csupán egy csepp a tengerben, de a sok kis csepp folyóvá majd óceánná duzzad!

Ez  az  egy  csepp  mit jelent  az én életemben?

A környezetbarát és „bio” kertészkedés meghonosítását,(a felesleges csomagolóanyagok használatának megszűntetését, amiről itt írtam korábban).

Nagyon sokan a „bio” kertészkedés alatt azt értik, hogy a növényeket semmivel nem ápolják, nem foglalkoznak a  növényvédelemmel.

Pedig ez egyáltalán nem igaz!

Ha megnézted már a hipermarketek „bio” polcain lévő gyümölcsöket és zöldségeket láthattad, hogy sokszor hibátlanok, kívánatosabbak is, mint a „hagyományos” társaik.

Mit is jelent az, hogy valami „bio”?

  • olyan termőföldből származik, amelyet biogazdálkodással művelnek (vagy ha most állítják át rá, akkor 2-3 év pihentetés után lehet rajta elkezdeni a bio művelést)
  • a vetőmag is biotermelésből származik
  • a tápanyagok és a növényvédő szerek, amelyekkel kezelik őket, semmilyen műtrágyát vagy mérgező anyagot nem tartalmaznak. Azaz a permetezőszerek is csak szerves eredetűek lehetnek, nem raktározódhatnak el a növényekben, vagy vízzel lemoshatóaknak kell lenniük.

Igen, léteznek ilyen szerek, és használjuk is őket!

A bio kertészkedés tehát egy szemléletmód, egy  technológia.

Ráadásul, ezek a környezetbarát megoldások semmivel sem rosszabbak, vagy kényelmetlenebbek, mint az eddig megszokott vegyszeres alkalmazás.

Sőt!

Még biztonságosabbak is! Egy bio szernél sokkal kisebb a kockázata, hogy károsítja az egészséged vagy megmarja a bőröd, ha véletlenül rádfröccsen a permetlé.

Éppen ezért tanítom, és alkalmazom az ügyfeleink kertjeiben is a környezetbarát és  bio szerek  használatát:

Ezekkel a kis lépésekkel hatalmas eredményeket lehet elérni, miközben egy olyan helyen élhetsz, ami teljesen ártalmatlan Rád, a szeretteidre nézve és a hasznos élővilágra is.

Ugye Te sem szeretnéd, hogy a gyermeked, vagy a kedvenc háziállatod játékból műtrágyát egyen, mert a színes kis golyókat cukorkának nézi a fűben, vagy megkívánjon a fáról egy zamatos, szép piros almát… amit épp tegnap este permeteztél le?

Egészen biztos vagyok benne, hogy Te is szeretnél olyan környezetben élni, ami nem csak szép, hanem egészséges is. Nincs leterhelve mérgező anyagokkal.

Ha szeretnél környezettudatosan kertet építeni vagy füvesíteni és azt fenntartani, akkor szeretettel ajánlom Neked is a Kertfüvesítés című könyvemet, amelyben bemutatom, hogy milyen apró dolgok változtatásával már azon az úton tudsz elindulni, amikor a vegyszereket elutasítod, mert van helyette jobb megoldás.

A könyv megrendeléséhez kattints ide!

 Legyél Te is egy csepp! Tegyünk együtt az élhető, egészséges Földért! Hidd el ez is úgy működik, mint a pillangóhatás: egy szárnyrebbentés a végén hegyeket képes megmozgatni!

Egészséges, „bio” keretet kíván:
Molnár Gábor Éva,  a füvesasszony