Tuja kondicionálására, védelmére Fosfitex Mg

Gyártó: Agroqinter S.L.
Webshop ár:
6 390 Ft

Tuja kondicionálására, örökzöldek védelmére Fosfitex Mg használjunk évente egyszer
Jobb megelőzni a betegséget ,mint gyógyítani!

Literes kiszerelés
A tuja kisebb gyökérrendszerrel rendelkezik kifejlett 5-6 méteres állapotában.

Smaragd  Extra Mg   új  nevet  adta a forgalmazó  a készítménynek, a  beltartalmi  összetvők nem  változtak  ezáltal a Fosfitex  Magnéziumnak.

A stressz tűrő képessége nagyon alacsony, a légaszályt nehezen viseli. A foszfit hatóanyaggal a növény belső védelmét erősítjük meg, nagyobb gyökérrendszer növelésére serkentjük, ezáltal hosszú megmaradást biztosítunk neki nem ideális talajkörülmények között is.

A tuja a magnézium hiányra is nagyon érzékeny, legtöbbször olyan tünetet produkál a levélzet alsó szintjén, mintha ki akarna száradni. A legyengült növényt a kórokozók is könnyen megfertőzik, pedig elviekben a tuja nem igényli a növényvédelmet. 

Betegség megelőzésére és kondíció javítása érdekében öntözzük be az örökzöldjeinket Fosfitex Mg. A növény köré földből készítsünk egy öntözőtányért és abba töltsük bele a tápoldatot. Szükség szerint 2-3 alkalommal.

- 10 l víz keverjünk 0,5 dl – 1 dl hatóanyagot(3-4 örökzöldre osztjuk el)

  • Foszfor (P2O2)  40%
  • Magnézium –oxid (MgO) 10%

Smaragd  Extra Mg   új  nevet  adta a forgalmazó  a készítménynek, a  beltartalmi  összetvők nem  változtak  ezáltal a Fosfitex  Magnéziumnak

Lombtrágyaként is alkalmas a Fosfitex kijuttatása bármilyen örökzöld növényre, akár lombhullató fára, dísznövényre.
-10 liter vízbe 50 ml

Ajánlom    a  kezelésekhez a prohumint , mint  folyékony humuszt (talajerő-javításhoz).Kettő együtt igazi tápanyagforrás  az örökzöldek tápanyagfeltöltéséhez és  gyógyításához is.

 

 

Biztonsági adatlap Megtekintem
Koszoné Farkas Anita
2015. Március 09.
Valóban helyrehozta a sövényben lévő három darab sárgulásnak induló leylandit. Nagy öröm volt számomra, hogy tudott segíteni a Fosfitex Mg az örökzöldeken.
Kovács Orsolya
2015. Március 08.
100 db leültette örökzöldből két hónap után kb.30 darab elkezdett belülről barnulni és száraz ágacskák is kezdek megjelenni már, amikor sikerült az elhalási folyamatot visszafordítani. Öntöztük is rendesen a fosfitexel és sikerült mindet megmentenünk.
Hargitainé Éva
2015. Március 09.
Építkezés miatt átkellet a sziklakertből mentenem az örökzöldeket cserepekbe.Nagyon féltem ,hogy ezt nyáron miként fogom tudni megvalósítani úgy hogy a zöldek is túléljék.De egy kivételével mind megeredt újból.
Varga Ilona
2015. Március 10.
Amióta megtaláltam ezt a gyökereztető löttyöt, azóta olyan kövéren zöldek a kaspós tujáim ,hogy öröm nézni őket.
Lantos Krisztián
2015. Szeptember 11.
Tujához ezt ajánlom mindenkinek, igaz nem a legolcsóbb, de felesleges a boldban kapható szerekkel próbálkozni, mert csak pénzkidobás! Én sokat kipróbáltam, de csak ez az egy vált be! Én kétszer "permeteztem" lombtrágyaként kéthetes kivárással. Közben pedig alulról öntöztem a Fosfitex-el a megadott arányban. Majd még két-három havonta biztos ami biztos ismétlem a folyamatot. Szuper az eredmény, a szomszédok is csak pislognak, mert az elején sárguló tuja újból gyönyörűen zöldül.
Müller György
2016. Március 11.
A leylandi ciprus barnulása miatt vásároltam a tavalyi évben, és a pár hónapos ültetvényt sikerült megmentenem használatával . Időben felismertem a problémát és az idei tavaszon már nyoma sincs a tavalyi barnulásnak.Sikerült új gyökérrendszert nevelni az örökzöldeknek és gyönyörű egészséges a fejlődésük.
Jakab Zoltán
2016. Október 15.
A már már kiszáradásra jutott Lejlandi ciprusaimat,(100ból kb 6db)megmentette kb. 3 hónap alatt.Szépen felzárkóztak a többi közé.Sárga színből megint zöld lett.Prohuminnal együtt használtam az ajánlás szerint.Ajánlom mindenkinek,és köszönöm a szakmai segítséget.
Írjon véleményt!

Termékhez ajánljuk

Kertfenntartás és kertfüvesítés
Blog
Magazin
Kérje aktuális
heti tanácsunkat!
Így füvesíts
Konzultáció