Egy szegedi főorvos ajánlása

Szegedi Dr. Mészáros Gyula véleménye Molnár Gábor Éva kertészmérnök kertépítési, füvesítési és automata öntözőtelepítési munkájáról.A kertünk húsz éves, kiritkult, elgyomosodott pázsitját több alkalommal is megpróbáltuk feleségemmel helyenkénti újratelepítéssel helyrehozni, de a várt siker sajnos elmaradt. 

 A füves kert nem lett egységes, az árnyékos helyen már mohás volt a gyep, az újravetett állomány kivált a régiből. Ezt tetézte, hogy nyaranta öntözési problémákkal küszködtünk: több helyen kiszáradt a fű, mivel nem volt annyi időnk, hogy a kert egészét állandóan öntözzük.

Szimpatikus hirdetésükkel találkozva hívtuk meg az Mg Parkot kertünk rehabilitálására. A katalógust nézegetve mi is olyan selymes, exkluzív pázsitra vágytunk, mint amit ott láttunk, ezért a szakszerű újrafüvesítés és egy automata öntözőberendezés letelepítése mellett döntöttünk.

Jó érzés nap, mint nap hazatérve elégedetten végigsétálni a kerten, hétvégente pedig a teraszon megpihenve gyönyörködni a nyírt pázsiton.
A munkájukkal teljes mértékben meg vagyunk elégedve, ilyen az utóbbi 30 évben nem volt, hogy valakiről, mármint szakemberről, mesteremberről ilyet mondhattam volna.

Dr. habil. Mészáros Gyula klinikai főorvos
Szeged, 2009-11-10

Kapcsolódó cikkek
  Gyeptrágyázás  és tápanyagpótlás
Elolvasom
Gyeptrágyázás és tápanyagpótlás
2015. November 20.
A gyep trágyázása szükséges, ha szép zöld gyepet szeretnénk. Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a fűfélék nem szorulnak gondoskodásra, illetve táplálásra, de ez nem így van. A megfelelő trágyázással javíthatjuk a talajban élő szervezetek életfeltételeit és szaporodását és ezáltal a növényeinket is.  
A gyep fenntartása
Elolvasom
A gyep fenntartása
2015. November 20.
A kertfenntartás egyik legalapvetőbb feladata a gyep rendezése és gondozása. A kerttulajdonosok gyakran megfeledkeznek róla, illetve nem tudják, hogy a tavaszi nyírás során érdemes a GYEPSZELLŐZTETÉST is beiktatni a gyepfenntartás folyamatába. Ez biztosítja a növény természetes megújulását,..
Kertfenntartás és kertfüvesítés
Blog
Magazin
Kérje aktuális
heti tanácsunkat!
Így füvesíts
Konzultáció {* *}