Vakondűző és vakondriasztó (Horto bio)

Gyártó: Delta Concimi s.a.a.
Kiszerelés: 25 kg
Webshop ár:
8 950 Ft

Vakondűző és riasztó Ricinito (Horto bio) biológiai védekezés fegyvere, de csak akkor,  ha  alaposan  beöntözzük  a kijuttatott területen, hogy megindulhasson a feltáródása és beolvadása a talajba.

25 kg-os műanyag zsák (granulátum)/200-250 m2 területre elegendő
90 napos lebomlási idejű 100% szerves anyag.
Bio termesztésben engedélyezett falhasználású
.

Minden szerves és ásványi anyaggal keverhető.

Általános összetétele:

  • Teljes szerves anyag tartalom 76-80%
  • Szerves Nitrogén 5-6 %
  • Szerves Szén 44-46%
  • Foszfor (P2O5) 2-2,5%
  • Kálium 1-1,5%
  • Magnézium (MgO) 0,5-0,8%

Legfontosabb jellemzője, hogy a ricinusolaj alkaloidákat tartalmaz. Talajba keverve vagy talajra, fűre kiszórva (beöntözve) taszító hatással van a talajlakó kártevők ellen: mocskos pajor, cserebogár pajor, lótetű(lóbogár), hangya, csiga, drótféreg.

Elmenekül a vakond is, a mezei egér, cickány is. Nem öli meg az állatokat, csak egyszerűen elűzi a kezelt területekről.

Használjuk rendszeresen, évenete  legalább két  alkalommal,  csak akkor tudja a Horto Bio fenntartani hatását.

Talajba keverve 10-15 cm mélyen

 

10kg/100m2

Pázsitra, gyepre kiszórva

10kg /100m2

Ültető gödörbe (ne érjen gyökérhez)

200-300 g

Virágföldbe keverve

 

1kg/ 100 l földbe

Tárolása: száraz, napfénytől védve, gyerekektől és állatoktól elzárva.

 

 

Biztonsági adatlap Megtekintem
Kelemen László
2014. Január 12.
Valóban megszabadított a vakondjaimtól. Újra élvezhetjük a családommal a kertünket. Nagyon köszönöm!
Csarankó Csaba
2015. Március 08.
Füvesítés után természetesen megjelentek a vakondokok, de a "vakondűző" elszórása után nemsokára eltűntek, és azóta semmi hírük! Bátran ajánlom!
Zippenfénigné Kati
2015. Március 09.
Én a lóbogarak ellen vetettem be Horto biot ,nekem bevált és ajánlani tudom kipróbálásra. Egyszerűen feljöttek a fű tetejére és összebírtam szedni őket.Nekem bevált.Idejében sikerült elkapnom őket.
A fű csodaszép zöld lett tőle.
Böszörményi Adrián
2015. Március 09.
Az ősszel én is vakondmegjelenés miatt szórtam ki a pelletet ,végül a pajorokat kellett szednem a fű tetején minden délután amikor a munkából hazaérve a kötelező kutyafoglalkozás program megkezdése miatt mentem a kertbe. Nagyon érdekes látvány volt.Jobban örültem volna ha a madarak összeszedik helyette, de sajnos rám maradt a feladat.
Lindák András
2015. Március 13.
Ettől a szerves anyagtól iszonyúan szép lett a gyep.
Jóri Johanna
2015. Március 13.
Nagyon örültem amikor megtaláltam a Horto bio terméket, mert a gyerekek miatt nem akartam semmilyen vegyszerezésbe nekikezdeni a kertbe. Ha már 90 % -os eredményt elérünk vele , akkor én már elégedett leszek.
Stefanovits Gábor
2015. Szeptember 11.
A horto bio-t eddig egyszer használtam tavasszal.
Éva tanácsára nem csak a füves területen szórtam el a vakond és egyéb túró-fúró kártévők ellen, hanem bevetettem a konyhakertben is.
A tapasztalatom az, hogy a konyhakert gyakorlatilag megőrült tőle növekedésben, hozamban, illetve egy darab lótetű sem tett kárt!!!! És ez tavaly nem így volt, számtalan túrás-fúrás nyom és rágás mutatta, hogy merre portyázott.
Ősszel ismét kiszórom a fűre is és a veteménybe is beforgatom z őszi munkálatok során!
Budapest
Mahovics István
2016. Március 04.
Én rendszeresen használom a horto biot vakondűzőként és igazolni tudom képekkel , hogy bevált ezen a télen is. A szomszéd területen állandóan túrt a kis jószág , de az én gyepes területemre nem jött be. Remélem kitart a hatása egészen a tavaszi gyepszellőztetésig.Akkor lesz a következő addig kiszórása majd.
Békéssámson
Sélei Zsolt
2017. Május 06.
Én már két éve használom a Horto Biot a kertünkben, melyben a fű vetése napján megjelent az első bátor sáncépítő, aki örökbecsű őseink földvár emelő hagyományait kívánta kertünkben meghonosítani. Rövidesen szembe találkozott azonban némi kiszórt bogyóval (Horto bio) és kalandozását máshol folytatta. Idén tavasszal ismét visszatért és átásott a kerítés alatt, de csak a ciprusok tövéig jutott mert a fűre lépve forrónak érezte a talajt a lába alatt és ugye forró talajból fájó dolog sáncot emelni, így odébb állt. Én szeretettel gondolok rá, de főleg a bogyókra(horto bio). Használjátok Ti is egészséggel !
Üdv. Séllei Zsolt
Oszvaldné Cs. Edit
2017. Június 20.
Bevallom némi kétkedéssel próbáltam ki a Horto bio vakondűzőt, de azonnal vásárolni fogok még két zsákkal, mert egy hónappal a kiszórás után teljesen vakondmentes lett a kertünk. Ezen túl csak ezzel a pellettel fogok tápanyagozni, mert a vakondokmentesen tudom tartani a gyepet.
Üdvözlettel Oszvaldné Cs. Edit
Írjon véleményt!

Termékhez ajánljuk

Kertfenntartás és kertfüvesítés
Blog
Magazin
Kérje aktuális
heti tanácsunkat!
Így füvesíts
Mit kezdj a vakonddal