Vakondűző és vakondriasztó (Horto bio) már nem lesz többé forgalomban

Gyártó: Delta Concimi s.a.a.
Kiszerelés: 25 kg

Egyenlőre védekezésnek a  webáruházban  kis 450 gramos Ricinust  tudom ajánlani azoknak, akik  kitartanak a védekezés melett az ölés helyett. És  a  Ricinusos füstpatront.

  2019.08.23-án  kaptam azt  a tájékoztatást   a beszállító  cégtől, hogy  a gyártó alapanyaghiányra hivatkozva nem   vállalja  a termék  gyártását  a továbbiakban.

Vakondűző és riasztó Ricinito (Horto bio) biológiai védekezés fegyvere, de csak akkor,  ha  alaposan  beöntözzük  a kijuttatott területen, hogy megindulhasson a feltáródása és beolvadása a talajba.

25 kg-os műanyag zsák (granulátum)/200-250 m2 területre elegendő
90 napos lebomlási idejű 100% szerves anyag.
Bio termesztésben engedélyezett falhasználású
.

Minden szerves és ásványi anyaggal keverhető.

Általános összetétele:

  • Teljes szerves anyag tartalom 76-80%
  • Szerves Nitrogén 5-6 %
  • Szerves Szén 44-46%
  • Foszfor (P2O5) 2-2,5%
  • Kálium 1-1,5%
  • Magnézium (MgO) 0,5-0,8%

Talajba keverve vagy talajra, fűre kiszórva (beöntözve) taszító hatással van a talajlakó kártevők ellen: mocskos pajor, cserebogár pajor, lótetű(lóbogár), hangya, csiga, drótféreg.

Elmenekül a vakond is, a mezei egér, cickány is. Nem öli meg az állatokat, csak egyszerűen elűzi a kezelt területekről.

Használjuk rendszeresen, évenete  legalább két alkalommal  a konyhakertészetben,  agyepes  területken  pedig javasolom  az évi  három alkalommal való kiszórását.

Talajba keverve 10-15 cm mélyen

 

10kg/100m2

Pázsitra, gyepre kiszórva

10kg /100m2

Ültető gödörbe (ne érjen gyökérhez)

200-300 g

Virágföldbe keverve

 

1kg/ 100 l földbe

Tárolása: száraz, napfénytől védve, gyerekektől és állatoktól elzárva.

Tudnivaló:  a pellett nehezen veszi  fel  a  vizet, ezért több hétre kell számítani amitre  elovad  a gyepre  kiszórva. Emiatt   szükséges  minden három  hónapban a kiszórása.

Több éves  vakondok tevékenységet -  gondot  nem  lehetséges egyszeri használattal megoldani AZONNAL, fontos  a kezelés  kiegészítése  a másik ricinus  készítménnyel STV Defenders  Ricinusos vakondriasztó granulátummal, ami három napon belül  kifejti   hatását  segítve a lassan   feltáródó HORTO BIO   eredményeségét.

Biztonsági adatlap Megtekintem
László
2019. Szeptember 25.
Itt mindenki elött kérdezem, ha nem lesz többé hortobio , mit használjunk helyette , aki hosszú idelye rá állt a kiváló szerre????
Ehn Imréné
2019. Július 19.
Kedves Éva!
Az előző évben az Ön tanácsára használtuk a Horto bio készítmény, kiváló hatással. Tavasszal is használtuk és nem csak a fű lett nagyon szép, hanem a paradicsompalánták is már tövekként hozzák a hatalmas gyümölcsöket.
Szeretnénk újból rendelni Önöktől, de látom, hogy jelenleg nem kapható. Pedig őszre feltétlenül kellene.
Mit tud ajánlani? Mikor érdeklődjünk?
Üdvözlettel Ehn Imréné
Szilasmenti Fazekas József
2019. Június 13.
Jelezném, hogy régebben vásárolt Horto Bio-t nem csak gyepre, de más nővényekhez is használtam kimagasló eredménnyel. A rózsák és más virágok csodálatosan meghálálták, hogy kaptak belőle. Ezt is csak egy visszajelzésként szántam.
SEBESTYÉN ISTVÁN
2019. Május 27.
Kedves Éva!

Már évek óta használom sikeresen a "Horto Bio" -t, megosztanám egy rendkívül jól bevált tapasztalatomat.
A kertem mondhatom, hogy teljesen VAKONDMENTES!! (a gyepembe már évek óta nincs egyetlenegy vakondtúrás sem!!)
Nagynéha előfordul, hogy a szomszédból "átkandikál" egy-egy "kóbor" egyed a kert szélén (de a gyepen kívül!!), nos ilyenkor adok neki egy "korty nedüt", a járatába, az én "HÁZI VAKONDPÁLINKÁMBÓL"!
A "VAKONDPÁLINKÁM" receptje a következő, egy 2 literes kólás flakonba két jó maréknyi HORTO-BIO -t vízben áztatok, érlelek FOLYAMATOSAN UTÁN TÖLTVE!!! ha fogy belőle, a nyári meleg még jobban hozzájárul, hogy jó legyen "jó bukéja".
Nos ebből a járatba öntve kb. 1 dl, utána a járat betömve, úgy elrohan, hogy a harmadik szomszédig meg sem áll.
Valamint időnként, (évente 2 x) a telekhatárom szélén kb. 30 - 40 cm -enként egy ültetőfával lukakat készítek, (kb 20 cm mélyen) és ezekbe egy egy korty "nedüt" öntök, és betakarom.
Csupán megjegyzem, hogy a szomszédok kertjeiben a kerítés mentén szépen korzóznak a "kis bestiák", és csak nagyon ritkán "kukucskálnak" át!!

Nos ezek az én VAKONDMENTES kertem, illetve gyepem "titkai"!!

Tisztelettel, Sebestyén István, Esztergom
Moróti István
2018. Július 05.
Tavaly óta használom a szerves trágyát és bevallom egy kicsit most elhanyagoltam a kiszórását az idén, mert tavaly óta nincs vakondom. De a besűrűsödött fűállomány most már követeli a tápanyagot és én örömmel szórom ki , mert csodaszép lett ettől a Horto- Biotól a ritka füvem.
Bordány
Oszvaldné Cs. Edit
2017. Június 20.
Bevallom némi kétkedéssel próbáltam ki a Horto bio vakondűzőt, de azonnal vásárolni fogok még két zsákkal, mert egy hónappal a kiszórás után teljesen vakondmentes lett a kertünk. Ezen túl csak ezzel a pellettel fogok tápanyagozni, mert a vakondokmentesen tudom tartani a gyepet.
Üdvözlettel Oszvaldné Cs. Edit
Sélei Zsolt
2017. Május 06.
Én már két éve használom a Horto Biot a kertünkben, melyben a fű vetése napján megjelent az első bátor sáncépítő, aki örökbecsű őseink földvár emelő hagyományait kívánta kertünkben meghonosítani. Rövidesen szembe találkozott azonban némi kiszórt bogyóval (Horto bio) és kalandozását máshol folytatta. Idén tavasszal ismét visszatért és átásott a kerítés alatt, de csak a ciprusok tövéig jutott mert a fűre lépve forrónak érezte a talajt a lába alatt és ugye forró talajból fájó dolog sáncot emelni, így odébb állt. Én szeretettel gondolok rá, de főleg a bogyókra(horto bio). Használjátok Ti is egészséggel !
Üdv. Séllei Zsolt
Mahovics István
2016. Március 04.
Én rendszeresen használom a horto biot vakondűzőként és igazolni tudom képekkel , hogy bevált ezen a télen is. A szomszéd területen állandóan túrt a kis jószág , de az én gyepes területemre nem jött be. Remélem kitart a hatása egészen a tavaszi gyepszellőztetésig.Akkor lesz a következő addig kiszórása majd.
Békéssámson
Stefanovits Gábor
2015. Szeptember 11.
A horto bio-t eddig egyszer használtam tavasszal.
Éva tanácsára nem csak a füves területen szórtam el a vakond és egyéb túró-fúró kártévők ellen, hanem bevetettem a konyhakertben is.
A tapasztalatom az, hogy a konyhakert gyakorlatilag megőrült tőle növekedésben, hozamban, illetve egy darab lótetű sem tett kárt!!!! És ez tavaly nem így volt, számtalan túrás-fúrás nyom és rágás mutatta, hogy merre portyázott.
Ősszel ismét kiszórom a fűre is és a veteménybe is beforgatom z őszi munkálatok során!
Budapest
Lindák András
2015. Március 13.
Ettől a szerves anyagtól iszonyúan szép lett a gyep.
Jóri Johanna
2015. Március 13.
Nagyon örültem amikor megtaláltam a Horto bio terméket, mert a gyerekek miatt nem akartam semmilyen vegyszerezésbe nekikezdeni a kertbe. Ha már 90 % -os eredményt elérünk vele , akkor én már elégedett leszek.
Zippenfénigné Kati
2015. Március 09.
Én a lóbogarak ellen vetettem be Horto biot ,nekem bevált és ajánlani tudom kipróbálásra. Egyszerűen feljöttek a fű tetejére és összebírtam szedni őket.Nekem bevált.Idejében sikerült elkapnom őket.
A fű csodaszép zöld lett tőle.
Böszörményi Adrián
2015. Március 09.
Az ősszel én is vakondmegjelenés miatt szórtam ki a pelletet ,végül a pajorokat kellett szednem a fű tetején minden délután amikor a munkából hazaérve a kötelező kutyafoglalkozás program megkezdése miatt mentem a kertbe. Nagyon érdekes látvány volt.Jobban örültem volna ha a madarak összeszedik helyette, de sajnos rám maradt a feladat.
Csarankó Csaba
2015. Március 08.
Füvesítés után természetesen megjelentek a vakondokok, de a "vakondűző" elszórása után nemsokára eltűntek, és azóta semmi hírük! Bátran ajánlom!
Kelemen László
2014. Január 12.
Valóban megszabadított a vakondjaimtól. Újra élvezhetjük a családommal a kertünket. Nagyon köszönöm!
Írjon véleményt!

Termékhez ajánljuk

Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Kertfenntartás és kertfüvesítés
Így füvesíts
Bizonytalan vagy a kertben?
Gyere el Workshopjainkra és tanuld meg Évától, a füvesasszonytól hogyan lehet a Te kerted is irigylésre méltóan szép!
Azt, hogy mitől lesz a gyep egy dús smaragdzöld szőnyeg, az örökzöldek pedig kicsattanóan egészségesek!
További részletek
Mit kezdj a vakonddal