Dísznövények

Leylandi ciprus betegsége
Elolvasom
Leylandi ciprus betegsége
2015. November 20.
      Csak akkor hajlamos ez a szívós örökzöld a megbetegedésre, ha fiatal korától kezdve gyökérfejlődési gond merül fel a talaj miatt. Miként is jelentkezik a probléma és hogyan kerülhetjük el? Néhány éve ültettünk 180 db Leylandit élőkerítésnek egy kertbe a szokásos módon és már három hónap elteltével kihívtak bennünket az ültetéshez, mert az örökzöldek felének a közepe megbarnult.
Tuja ültetése és gondozása
Elolvasom
Tuja ültetése és gondozása
2015. November 20.
A tuja az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb örökzöld növény a hazai kertekben. Gyakorlatilag minden igényhez kiválasztható a megfelelő fajta, ugyanis léteznek lassan, átlagosan és gyorsan növő tuja fajták, egyes fajok ültethetők ládákba és elhelyezhetők az erkélyen, léteznek oszlopos és gömb alakú formában, valamint sövény kialakítására is alkalmasak.
Gyorsan növő sövények
Elolvasom
Gyorsan növő sövények
2015. November 20.
A kerttulajdonosok minél előbb szeretnék élvezni munkájuk gyümölcsét, ezért gyakran döntenek a gyorsan növő sövények mellett. Ezek a növények alkalmasak arra, hogy akár egy-két év leforgása alatt meghatározó méretű élő falat képezzenek. Az ilyen sövények kiválóan takarják el udvarunkat a kíváncsi szemek elől, biztosítva számunkra egy tágas háborítatlan övezetet.
Mediterrán kertek dézsás növényeinek teleltetése nálunk
Elolvasom
Mediterrán kertek dézsás növényeinek teleltetése nálunk
2015. November 20.
A mediterrán tájak, és a hazánkban ilyen stílusban épült házak, és kertek elmaradhatatlan növényei a dézsások. Ezek közül talán a leander és az angyaltrombita örvend a legnagyobb népszerűségnek, de sok más növény akad, amivel ugyanezt a hangulatos stílust idézhetjük meg. Hazánk éghajlati sajátosságai miatt, ezeket a növényeket teleltetni kell. 
Sövény árak
Elolvasom
Sövény árak
2015. November 20.
A kerttervezés során gyakran felmerül a sövény árak kérdése. Mindannyian szeretnénk szép és igényes növényzetet választani, de gyakran figyelembe kell venni az anyagi költségeket is. De a fajtaválasztásunkat elsősorban ne az ár befolyásolja, inkább a kinézetre és a fenntartásra koncentráljunk első körben és ahhoz keressük, válasszuk a növényt.  
Sövény ültetése- gyökeres dugvánnyal
Elolvasom
Sövény ültetése- gyökeres dugvánnyal
2015. November 20.
A sövény ültetése előtt mindenképpen meg kell határoznunk, milyen fajta növényt szeretnénk alkalmazni erre a célra.
Örökzöld legyen vagy lombhullató? Milyen időközönként  tudjuk bevállalni a sövénynyírást arról most kell  ültetés előtt döntést hoznunk, mert nem mindegy...
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Kertfenntartás és kertfüvesítés
Így füvesíts
Bizonytalan vagy a kertben?
Gyere el Workshopjainkra és tanuld meg Évától, a füvesasszonytól hogyan lehet a Te kerted is irigylésre méltóan szép!
Azt, hogy mitől lesz a gyep egy dús smaragdzöld szőnyeg, az örökzöldek pedig kicsattanóan egészségesek!
További részletek
Mit kezdj a vakonddal