Automata öntözési tervek megvalósítása nem gyerekjáték

Automata öntözési tervek megvalósítása nem gyerekjáték

A "jó pap holtig tanul" közmondás igaz a mi cégünkre is: ez év februárjában volt a Summa-Trade Kft. és a Magyar Öntözési Egyesület közös előadássorozata, ahol a szakmai pallérozáson kívül egyik előadó frappáns mondata ütötte meg a fülemet:
- Kedves kollégák, ne hagyjátok magatokat befolyásolni az árajánlat adásakor, mert minőségi munkát csak minőségi öntözéstechnikai anyagokkal lehet megvalósítani!

Gondolom, mindenki igaznak véli ezt az állítást, mégis találkozunk olyan megoldásokkal a kertfüvesítéseink során, ahol a hosszútávú, biztonságos üzemelést figyelmen kívül hagyta az öntözést telepítő. 
Egyik tipikus hiba, amikor a gyors szerelhetőséget választva bordás könyökkel van megoldva a szóró házak flexibilis összeszerelése az öntözőcsövekkel. A bordás könyök a csepegtető rendszerek gyors és hatékony összeszerelésére ideális, de már a nagy nyomást elviselő szórók bekötésre nagy hibalehetőséget tartogat fél év üzemelés után. Ugyanis a bordás könyökre felnyomott  KPE cső egy idő után fel fogja venni a borda formáját, és nyomásterhelés alatt le fog lazulni a bordáról. A rendszer innentől szivárogni fog, elszökik majd a víz, és a szóró bármilyen kiváló termék is, már köze sem lesz az ideális öntözéshez.

A megemlített példa csak egy apró, mindössze 240 Ft-ból adódott különbségen múlik. A bordás idom 60 Ft, a helyes használatot igénylő kúpos könyök pedig 300 Ft körüli.

 Ne feledjük, az öntözés teljesítményét mindig az augusztusi hónap fogja minősíteni!

Címkék: öntözőrendszer
Kapcsolódó cikkek
Öntözőrendszer tervezés homokos talajon, kontra kötött talajon
Elolvasom
Öntözőrendszer tervezés homokos talajon, kontra kötött talajon
2015. November 20.
Van különbség?- kérdezheti kedves olvasóm. Már leszoktam arról, hogy hanyatt dobjam magam, amikor meglátom a homoktalajokon való kontárkodást. Szakértőkké avanzsált öntözőrendszer szerelők, amikor a kötött talajon dolgozva ...
Örökzöld tuják öntözése, és amit még érdemes róla tudni
Elolvasom
Örökzöld tuják öntözése, és amit még érdemes róla tudni
2015. November 24.
A nyugati tujákról lesz most szó, a smaragd tujáról, mert ez a fajta az, amely hozzánk bevándorlóként érkezett a Kárpát-medencébe. Nagy előszeretettel használják a kertészkedők ezt az örökzöldet arra, hogy térhatárolókat építsenek a telek határra. A...
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Kertfenntartás és kertfüvesítés
Így füvesíts
Bizonytalan vagy a kertben?
Gyere el Workshopjainkra és tanuld meg Évától, a füvesasszonytól hogyan lehet a Te kerted is irigylésre méltóan szép!
Azt, hogy mitől lesz a gyep egy dús smaragdzöld szőnyeg, az örökzöldek pedig kicsattanóan egészségesek!
További részletek
Mit kezdj a vakonddal