A lóbogarak ellen tényleg a legjobb a Nemastar mikrobiológiai szer?

„A lóbogarak ellen tényleg a legjobb a Nemastar mikrobiológiai szer?”

Nagyon sok helyen lehet olvasni, és a gazdaboltokban is szívesen ajánlják a Nemastar – lóbogár elleni mikrobiológiai szert.

Ebben a készítményben egy speciális patogén fonálféreg található, ami kifejezetten a bogarak lárváit és bábjait keresik, amelyeket megfertőznek. Használata nem jelent egészségügyi kockázatot, viszont rendkívül hatékony. A benne található fonálféreg egyébként hazánkban is őshonos.

Amit fontos tudni róla: a fonal féreg egy élőlény, amely rendkívül érzékeny a külső tényezőkre, mint a hőmérséklet. Használni csak tavasszal (május végéig) és ősszel (szeptembertől) lehet éppen ezért.

A kezelt területen található lóbogár lárvákat és bábokat fertőzik meg, azonban miután elfogy az élelmük elpusztulnak. Éppen ezért a visszafertőződés ellen érdemes rendszeresen használni és felkutatni a fertőzés forrását. Ez lehet egy fertőzött komposzt a szomszédban, vagy egy trágyadomb is. 

A Nemastarról bővebben itt olvashatsz!

Címkék: lóbogár ellen
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Kertfenntartás és kertfüvesítés
Így füvesíts
Bizonytalan vagy a kertben?
Gyere el Workshopjainkra és tanuld meg Évától, a füvesasszonytól hogyan lehet a Te kerted is irigylésre méltóan szép!
Azt, hogy mitől lesz a gyep egy dús smaragdzöld szőnyeg, az örökzöldek pedig kicsattanóan egészségesek!
További részletek
Mit kezdj a vakonddal